τοξοβολία: ένα εναλλακτικό άθλημα

Σήμερα θα μπορούσε να πει κανείς, πως το άθλημα της τοξοβολίας έχει καταστεί μία μορφή πνευματικής έκφρασης και αυτογνωσίας, δεδομένου ότι η ρίψη του βέλους προς το στόχο «κρύβει» πολλά περισσότερα από μία επιτυχή στόχευση.

Θα ήταν, λοιπόν, εξαιρετικά ενδιαφέρον να γνωρίσουμε περαιτέρω πληροφορίες για αυτό το σίγουρα γνωστό, αλλά στην ουσία του «άγνωστο» άθλημα.

Ας ξεκινήσουμε…

Η λέξη τόξο ετυμολογικά προέρχεται από την σανσκριτική λέξη «taksaka», πρόκειται για την ονομασία δέντρου από το οποίο κατασκεύαζαν τα τόξα.

Η τοξοβολία έχει καθιερωθεί ως Ολυμπιακό άθλημα.

Δυνατότητα συμμετοχής, έχουν τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες, και η απόσταση που διαγωνίζονται είναι τα 70m.

Η ιδανική ηλικία να ξεκινήσει κάποιος είναι μεταξύ 8-10 ετών. 

Το άθλημα της τοξοβολίας σε ένα πρώτο επίπεδο απαιτεί: ένα καλό τόξο, βέλη και ένα στόχο!

Τα πραγματικά οφέλη της τοξοβολίας δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι δεδομένου ότι δεν σχετίζονται τόσο με την εξωτερική εμφάνιση, όσο με την εσωτερική αλλαγή, που σταδιακά επέρχεται μέσω του αθλήματος αυτού.

Στην ουσία ο τοξοβόλος «βάζει» έναν συγκεκριμένο στόχο, αφουγκράζεται σε πρώτο επίπεδο τον εαυτό του και στη συνέχεια τις εξωτερικές συνθήκες και ρίχνει το βέλος.

Η επιτυχία ή η αποτυχία της διαδικασίας οφείλεται στο πόσο συγκεντρωμένος είναι στο στόχο του.

Η επιτυχία του στόχου που θέτει κάποιος απαιτεί πειθαρχία τόσο του σώματος, όσο και της ψυχής.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στην πραγματική ζωή, οι στόχοι επιτυγχάνονται από άτομα εξαιρετικά αφοσιωμένα και προσηλωμένα σε αυτό που επιθυμούν να επιτύχουν.

Tip: Στα διάφορα κέντρα τοξοβολίας η διάθεση του εξοπλισμού μπορεί να γίνει δωρεάν με την εγγραφή ή τουλάχιστον σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

πηγή:flowmag

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!