Η πρώτη αγάπη των παιδιών μας

Καταρχάς, ο πρώτος έρωτας των παιδιών απέχει πολύ από τον έρωτα των ενηλίκων καθώς εμφανίζεται συνήθως στα τέσσερα ή πέντε χρόνια τους και συνήθως πρόκειται για έναν συμμαθητή από το σχολείο ή τον φιλικό μας περίγυρο.

Στην πράξη πρόκειται για την επιλογή εκείνου του ατόμου του οποίου η παρέα του είναι ιδιαίτερα ευχάριστη κα η αγάπη δεν εκδηλώνεται πέρα από το παιχνίδι, το κράτημα του χεριού ή ένα πεταχτό φιλί. Συμπεριφορά η οποία δείχνει πως το παιδί μας κοινωνικοποιείται και ξεκινά να συνδέεται με τον κόσμο γύρω του.

Έτσι, αν το παιδί σας ισχυρίζεται ότι είναι ερωτευμένο, αυτό δείχνει ότι προχωράει στη διαδικασία κοινωνικοποίησής του και προσθέτει νέους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή του.

Επιπλέον, η παιδική ηλικία είναι ένα στάδιο εξερεύνησης και παιχνιδιού. 

Μέσα από αυτό το παιχνίδι, τα παιδιά μιμούνται τους ενήλικες και εξασκούν πολλές δεξιότητες. Τα παιδιά παρατηρούν τη σχέση μεταξύ των γονέων τους στο σπίτι και εξετάζουν άλλα είδη ρομαντικών δεσμών μεταξύ των θείων, των παππούδων ή των ξαδέλφων και των μεγαλύτερων αδελφών τους. Με αυτόν τον τρόπο, διαμορφώνουν τη δική τους ιδέα για το ζευγάρι και το φλερτ και μπορούν να την αναπαράγουν με τους συνομηλίκους τους.

Tips για το πως θα χειριστείτε τον πρώτο έρωτα των παιδιών σας:

1.Αν το παιδί έρθει να σας πει ότι είναι ερωτευμένο, παραμείνετε ήρεμοι και προσπαθήστε να μην ανησυχήσετε ή σοκαριστείτε. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να συζητήσετε κάποια σημαντικά θέματα.

2.Το καλύτερο είναι να αφήσετε το παιδί να εξερευνήσει, να ζήσει και να πειραματιστεί χωρίς να παρεμβαίνετε στην ανάπτυξη του υποτιθέμενου έρωτα. Ο ρόλος των γονέων θα πρέπει να είναι απλώς να καθοδηγούν και να υποστηρίζουν.

3.Ζητήστε του να σας πει περισσότερα και επιτρέψτε του να εκφράσει πώς αισθάνεται και τι εννοεί με τον όρο αγάπη.

4.  Μην το συζητάτε με άλλους χωρίς την άδεια του παιδιού σας, καθώς μπορεί να αισθανθεί ταπεινωμένο ή γελοιοποιημένο

πηγή:meygeia.gr

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!