ήρεμη μητέρα…ήρεμο παιδί…

πηγή:px

Το στρες και οι αγχώδης καταστάσεις βρίσκονται παντού γύρω μας, αυτό που προσπαθώ ως μητέρα είναι πρωτίστως να το αντιμετωπίσω και δευτερευόντως να μάθω στις κόρες μου να ελέγχουν πως να το διαχειρίζονται και οι ίδιες μόνες τους όταν αντιληφθούν ότι πιέζονται ή νιώθουν πιεσμένες από διάφορες καταστάσεις.

Να κάποια tips πιο κάτω προκειμένου να βρείτε κάποιες δημιουργικές λύσεις και να τις εξασκήσετε μαζί με τα παιδιά σας.

1.Αναγνωρίστε τα συμπτώματα του στρες όπως εκνευρισμός, ύψωση της φωνής, σωματική κόπωση, πονοκέφαλος.

2.Αποφόρτωση-Αποσυμπίεση…πάρτε το χρόνο σας και χαλαρώστε…πως; περπατήστε…ακούστε μουσική…βγείτε στο μπαλκόνι να πάρετε καθαρό αέρα…σκεφτείτε όμορφες στιγμές που πέρασαν ή θα έρθουν όπως οι καλοκαιρινές σας διακοπές.

3.Προετοιμαστείτε για τις ώρες αιχμής που σας στρεσάρουν…όπως το πρωινό ξύπνημα ή οι ετοιμασίες για τις δραστηριότητες και τα καθημερινά τους καθήκοντα στο σχολείο. Βρείτε όλοι μαζί λύσεις όπως ξυπνήστε λίγο νωρίτερα, ετοιμάστε ότι είναι εφικτό από το βράδυ…αναλάβετε ο καθένας κάποιο task.

4.Μάθετε να αναπνέετε βαθιά και χαλαρά, να απολαμβάνετε τον καφέ σας το πρωί με ηρεμία και να χαίρεστε τα 10 λεπτά που δικαιούστε καθημερινά αποκλειστικά με τον εαυτό σας.

5.Χορέψτε μαζί με τα παιδιά σας και εκτονωθείτε από την ένταση της ημέρας.

6.Το σαββατοκύριακο κάντε ποδήλατο ή κολύμπι μαζί με τα παιδιά σας, διασκεδάστε και γελάστε μαζί τους και παράλληλα διδάξτε τους πως το γέλιο είναι θεραπευτής της πίεσης και τους άγχους.

7.Δείτε φίλους που σας στηρίζουν και είστε ο εαυτός σας μαζί τους.

Η διαχείριση του στρες έχει τεράστια σημασία στο πόσο ευτυχισμένα και χαρούμενα είναι τα παιδιά μας, μάθετε λοιπόν πως να το αντιμετωπίζετε και εξασκηθείτε μαζί τους να κάνουν και εκείνα το ίδιο.

πηγή:px

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε επίσης: Εστιάζοντας στο σωστό!

πηγή:@dimdavioti

One thought on “ήρεμη μητέρα…ήρεμο παιδί…

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!