Μπάνιο μικρού παιδιού: Μια δύσκολη συνήθεια ή όχι;

px

Σε αρκετά μωράκια, η ώρα του μπάνιου είναι μια δύσκολη συνήθεια καθώς διαμαρτύρονται και εξωτερικεύουν μη λεκτική και με χειρονομίες άρνηση, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο των γονιών τους.

Για να βοηθήσετε λοιπόν τα μικράκια σας να απολαμβάνουν το μπάνιο τους ίσως σας φανούν χρήσιμα τα παρακάτω tips που χρησιμοποίησα εγώ στα κορίτσια μου κατά την προσχολική τους ηλικία.

1.Πρώτα από όλα η ρουτίνα

Το πρόγραμμα είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει σωστά η διαδικασία του μπάνιου ως απόλαυση. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την καθημερινότητα. Αν για παράδειγμα μετά το βραδινό, επακολουθεί η διαδικασία του μπάνιου, τότε το παιδί θα συνηθίσει και όλα θα είναι πιο εύκολα.

2. Η ασφάλεια

Θα πρέπει να νιώσουν ασφάλεια αυτά και κυρίως εσείς προκειμένου να τους μεταφέρετε μια ήρεμη και χαλαρή διάθεση. Μπορείτε να τοποθετείσετε προστατευτικά αντιγλιστικά πατάκια ώστε να αποφύγετε τυχόν σοβαρούς τραυματισμούς. Φυσικά απομακρύνεται σαμπουάν και αφρόλουτρα από κοντά τους γιατί υπάρχει ο κίνδυνος κατάποσης.

3. Η θερμοκρασία

Ρυθμίστε σωστά τη θερμοκρασία καθώς αν από την αρχή νιώσουν το νερό κρύο ή ζεστό θα είναι πολύ δύσκολο να δεχτούν να μπουν στη μπανιέρα.

4.Μέγεθος του μπανιερού

Το μέγεθος της μπανιέρας που θα επιλέξετε να αγοράσετε θα πρέπει να είναι σε μέγεθος που να μη φαντάζει ωκεανός στα μάτια του μωρού σας προκειμένου να μη φοβηθεί να μπει μέσα. Επικουρικά τα παιχνίδια μπάνιου όπως μπαλάκια και παπάκια συμβάλλουν ώστε η διαδικασία να γίνει ακόμα πιο ευχάριστη.

5.Γίνετε το πρότυπό του

Ναι πιστέψτε με το tip αυτό λειτουργεί 100%. Δοκιμάστε να δείξετε την καθημερινή σας ρουτίνα στο μωρό σας, πρακτικά πως δηλαδή εσείς απολαμβάνεται το μπάνιο σας και δώστε σημασία στις εκφράσεις των ματιών του. Η επόμενη φορά θα είναι σίγουρα διαφορετική.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο διαβάστε επίσης

“Ενίσχυση της παιδικής θετικής συμπεριφοράς”

px

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!